Kinderkleding

Waar we het al eerder over hadden is het opkopen en verkopen van kinderkleding. Naar het schijnt is hier een levendige handel in te vinden. Wij vonden het de moeite waard om hier een klein onderzoekje naar te doen. We hebben daarom voor ongeveer honderd euro bij verschillende websites kinderkleding gekocht. We hebben er op gelet dat we per website niet voor meer dan twintig euro aan kinderkleding kochten. Dat zou namelijk betekenen dat we invoerrechten moeten betalen. Dat willen we voorkomen. De kinderkleding arriveerde niet direct. Op sommige stukken kinderkleding moesten we wel twee maanden wachten. Toen uiteindelijk alle kinderkleding was gearriveerd gingen we uitzoeken voor hoeveel we het zouden kunnen verkopen. Onze verkoop van kinderkleding begon heel simpel op Facebook en Marktplaats.

Het was echt een prachtige en levendige handel, maar er ging wel veel tijd in zitten. Ten eerste moet je goede foto’s maken en mooie teksten schrijven. Bijvoorbeeld: deze kinderkleding is niet gebruikt, omdat onze zoon al snel te groot was. We vermelden geen herkomst van de kinderkleding, maar vermelden wel alle maten en dergelijke. Daarnaast moest onze collega van de redactie verschillende pakketjes maken en met de post opsturen. We zorgden ervoor dat we geen kosten hadden voor het versturen van de kinderkleding. Deze kosten waren uiteraard voor de koper.

Snelle verkoop

De kinderkleding werd erg snel verkocht. Op sommige stuks kinderkleding werd zelfs geboden. Mensen bieden al snel over wanneer ze het idee hebben dat ze echt iets goed kunnen kopen. Ze vergeten dan de prijs en willen het product gewoon echt hebben! Per stuk kinderkleding hebben we minsten een tientje extra verdiend. Omdat we voor de €100 echt veel kinderkleding hebben gekocht, kwam onze winst al snel uit op €200. Een leuke spelletje! De kinderkleding die we kochten was met name voor jongens en dat kochten we bij amazingkids.nl.

Je moet natuurlijk wel eerst investeren en je hebt altijd het risico dat je niets verkoopt. Dan zit je met kinderkleding opgescheept waar je niets mee kunt, tenzij je binnenkort op kraamvisite moet natuurlijk. Ach, wij hebben ons goed vermaakt met de verkoop van kinderkleding. We vonden het een leuk product. Daarnaast zijn we wat kritischer geworden in het kopen via Marktplaats en Facebook, want daar zitten een hoop illegale producten tussen. Er zijn natuurlijk meer mensen zo gek als wij, die van alles uitproberen om veel geld te verdienen.

 

 

Volgende week

Volgende week is het tijd om onze vakanties uit te gaan zoeken. Deze zoektocht delen we graag met jullie. We willen namelijk allemaal ergens naar toe waar nog niemand is geweest. Tegenwoordig zijn er vele wereldreizigers en is dat natuurlijk allemaal niet meer zo gemakkelijk. Wij gaan de uitdaging toch aan en gaan opzoek naar ongerepte natuur en culturen. We hebben de tip al gehad om Ethiopië eens te gaan bekijken. Schijnbaar zijn hier meerdere wereldwonderen en te vinden en is het de moeite waard om te bezoeken!